Hrstkovou polévku připravuje doma asi každý z nás. Zkuste klasické ovesné vločky vyměnit za vločky z ječmene a hrách s čočkou za léčivé fazolky adzuki. Vznikne tak hotový elixír pro pleť a zažívání.
Tahle polévka nejenže výborně chutná, ale díky všem ingrediencím do sebe dostaneme velkou dávku vitaminů a tělu prospěšných látek. Dalším bonusem je její poměrně rychlá příprava.
Na polévku budeme potřebovat:
1 cibuli
2 mrkve
4 stvoly řapíkatého celeru
2 hrsti uvařených fazolek adzuki
4 lžíce ječných vloček
1 bramboru
kurkumu
papriku
sůl
olej
Postup:
Na oleji osmažíme cibuli, na kolečka pokrájenou mrkev, najemno pokrájený řapíkatý celer a česnek. Když je zelenina zasmažená, přidáme ječné vločky, pokrájenou bramboru, lžičku papriky a kurkumy, sůl a opražíme. Nakonec přidáme vařené fazolky, podlijeme vodou a necháme provařit, než vločky a brambory změknou. Podáváme s žitným kváskovým chlebem.
Čtěte také:
Kadeřávkový salátek se sezamem zasytí i detoxikuje
Zavařujte bez chemie, jde to celý rok
Náhražky masa, které si zamilují i masožravci!
foto: Shutterstock