Vařená mrkev není pro mnoho lidí příliš lákavou výzvou. My vám ale můžeme garantovat, že tuto mrkvovou polévku si oblíbí snad i ti, kteří chiť vařené mrkve úplně nemusí. Co k tomu říct víc - jednoduše ji musíte vyztkoušet!
Tento recept je nejen rychlý, ale také zdravý a velmi chutný.
Na polévku budete potřebovat:
1 středně velká cibule
balíček mražené mrkve
2 sklenice kuřecího anebo zeleninového vývaru
popř. zázvor, skořice, bazalkové pesto
sůl
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno a na trošce tuku opékejte dosklovita. Přidejte oloupanou a nakrájenou mrkev, zalijte vývarem, osolte a opepřete. Jestliže toužíte po exotičtější chuti, můžete doladit chuť i trochou zázvoru a skořice. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte, dokud nebude zelenina měkká. Odstavte, rozmixujte a případně dosolte. Servírujte ideálně s bazalkovým pestem a krutony, dle chuti přidejte smetanu. Jestliže se snažíte vyhýbat bílému pečivu, krutony nejsou dobrou volbou. Můžete je ale snadno nahradit třeba dýňovými semínky.
Udělat home made pesto je hračka. Vezměte hrst čerstvé bazalky anebo lžíci té mražené a rozmixujte ji s olivovým olejem. Ten přidávejte postupně dle konzistence. Můžete doplnit i o protlačený česnek, k polévce se hodí, nebo třeba o piniové oříšky.
foto: Shutterstock, zdroj: freshbedynky.cz