fbpx

Co všechno jsme my ženy ochotny udělat pro mužskou pozornost

Zveřejněno: 13. 8. 2024

I když jsme všichni z jednoho těsta, muži jsou prý z Marsu a ženy z Venuše. Venuše je planetou krásy a lásky, takže ženy se snaží muže všemožně zaujmout, a to už od pradávna. Jenže muži, právě proto, že jsou z Marsu, někdy naše triky nechápou a co hůř, přijdou jim mnohdy i směšné.

Ženy po staletí vyvíjely a stále vyvíjejí všemožné strategie, aby zaujaly muže svých snů. Trávíme hodiny před zrcadlem, kombinujeme outfity a naše make-upy doháníme k dokonalosti. Další hodiny trávíme cvičením, abychom měly dokonalá těla, uchylujeme se k bolestivým zákrokům. Vše proto, abychom se líbily. Rafinovaná ženská hra lásky nebo hra o lásku, ale často nepadne na úrodnou půdu. A co hůř, přiznejme si otevřeně, že některé z těchto našich snah vyvolávají u mužů spíše úsměv než obdiv. Ono totiž často své udělá chemie a velká spousta mužů si ani nevšimne, že máte nafouklé rty nebo poprsí, anebo že jste právě za vysněné šaty utratila polovinu výplaty.

Jaké jsou tedy ty klasické ženské triky, kterým muži – jen podle nás – nemohou odolat? Desatero ženských vějiček:

1. Pečlivě upravený vzhled: Hodiny pro přirozenost

Ženy tráví hodiny před zrcadlem, vybírají správné šaty, líčí se tak, aby vypadaly „přirozeně“… A to je právě ono – trávíme hodiny před zrcadlem pro to, abychom vlastně vypadaly tak, že se do zrcadla ani nepodíváme. Ono totiž to, abychom vypadaly přirozeně, vyžaduje hodiny studia, sledování zaručených triků a fíglů na TikToku nebo Instagramu a poté hodiny práce, abychom vypadaly, jako by nám to trvalo pět minut.

Takže zatímco my ženy věříme, že muži ocení každý detail, muži často ani nezaznamenají, že má žena nový účes, natož aby si všimli, že má na sobě nejnovější odstín rtěnky.

Takže ano, v tomto případě dáváme mužům palec nahoru, je skutečně nad čím se zasmát. A my, ženy, zeptejme se samy sebe: „Pro koho to vlastně dělám?“ Naši muži se totiž jistě jen smějí, protože odpověď je jasná: „Pro sebe, drahá, pro sebe.“

m shutterstock 2481371155

Promiň, že jdu pozdě. Teď jsem vstávala, ani jsem se nestihla upravit...


2. Mystické vaření, protože „cesta k srdci muže prochází žaludkem“

Klasická rada našich babiček zní, že muže nejlépe okouzlíte přes jeho žaludek. A tak se ženy pouštějí do vaření složitých jídel, která by klidně mohla aspirovat na cenu v MasterChefovi. Jenže problém je v tom, že muži velmi často milují něco rychlého, klasického a exotika a naše snaha je děsí. Nejlepším jídlem je pro ně, obrazně řečeno, svíčková od maminky. „Ale já myslela, že když udělám flambovanou kachnu s omáčkou z lesních plodů, zapůsobím,“ stěžuje si žena. A muž, který právě polyká svoji třetí porci špaget se sýrem a kečupem, se v duchu směje. Musel se totiž po té exotice „něčím konečně dojíst“.

3. Skutečně muži milují tajemné a záhadné ženy?

„Muži mají rádi záhady,“ říká staré přísloví, a tak se ženy snaží zůstat za každou cenu co nejdéle tajemné. Trochu flirtují, trochu se drží zpátky, vysílají smíšené signály – a to vše s cílem zůstat pro muže výzvou a lovenou kořistí. Co si ale ženy neuvědomují, je, že muži si často přejí jasné a přímočaré jednání, protože na Marsu to prostě tak funguje.

Ženy často dávají rady nebo předestřou své nápady tak nenápadně, že jsou pro muže neviditelné.

Když si muž ani po dvouhodinové večeři není jistý, jestli žena chce nebo nechce s ním jít na druhé rande, pak začne pochybovat. Neví, jestli to celé jeho snažení vlastně má smysl. Muži jsou velmi často nakloněni jasným signálům anebo činům, takže vězte, že i když manuály nikdy nečtou, k ženské mysli by se jim nepochybně hodil návod spolu s lexikonem kouzel.

4. Pasivní agresivita na muže nefunguje

Žena s ledovým klidem tvrdí, že „nic se neděje“, zatímco v její hlavě zuří bouře. Je to takový test, jestli muž přijde na to, co je špatně. Spoiler: nepřijde. Muži jsou v tomto ohledu jednodušší tvorové – pokud řeknete, že se nic neděje, budou předpokládat, že se skutečně nic neděje. „Ale proč to nevidí? Měl by mě přece znát,“ říká si žena. A muž si na druhé straně klepe na čelo, protože mu vůbec nedochází, co je vlastně špatně. Takže ani tato teorie nám ženám moc nezafunguje. Jasné sdělení je jistě lepší variantou.

m shutterstock 1749839306

Děje se něco? - Ne. Ne? Tak dobrou...


5. Nepřímé rady si nechte pro kámošky

„Zcela náhodně a mimoděk jsem ti řekla, co si myslím.“ Ženy často dávají rady nebo předestřou své nápady tak nenápadně, že jsou pro muže neviditelné. „Myslela jsem si, že když řeknu, že by bylo hezké mít doma kytku, pochopí, že si přeju dostat kytici,“ vysvětluje žena. Ale muž to slyší a myslí si: „Hezká myšlenka. Kytky jsou fajn.“ Za týden později žena dostane parfém a přemýšlí, proč její muž nechápe, že ona vlastně ve skutečnosti měla na mysli růže. Muži se tedy mohou opět jen v slzách zasmát, protože ve své jednoduchosti naše „nenápadné rady a vodítka“ prostě nefungují.

6. Předstíraný zájem o mužské koníčky: Fotbal je super!

Když se žena snaží ukázat zájem o mužovy záliby a koníčky, často se přetvařuje. Začne sledovat fotbal, číst komiksy nebo se zajímat o nejnovější technologické vychytávky, jen aby se ke svému objevu přiblížila. A i když muži ocení snahu, brzy pochopí, že když se ženy, znuděně vedle něj štrikující při zápase fotbalového derby, zeptá na ofsajd, tak žena bez známky přetvářky odpoví: „Je to něco jako červená karta, ne?“

Ženy jsou mistryně ve vytváření „náhodných“ setkání. Vědí, kde se muž pohybuje, a „náhodou“ se objeví na stejném místě, třeba v kavárně nebo v parku.

Dámy, uvědomme si, že náš zájem o mužské koníčky většinou není upřímný zájem. Ženy si myslí, že je to chytrá taktika, ale muži se smějí, protože vědí, že tyto strategické hry bez černobílého míče nemají dlouhou životnost.

7. „Náhodná“ fingovaná setkání

„Jé, ty jsi tady taky?“ Ženy jsou mistryně ve vytváření „náhodných“ setkání. Vědí, kde se muž pohybuje, a „náhodou“ se objeví na stejném místě, třeba v kavárně nebo v parku. „Jé, ahoj! Tebe bych tady nečekala,“ pronese žena s úsměvem. Jenže muž se zase může smát, zejména pokud je těch „náhod“ až příliš moc. Nejspíš už dávno se domyslel, že je to všechno pečlivě naplánované. Přesto se usmívá a hraje hru s vámi, protože oceňuje vaši snahu. Koneckonců, každý má rád pozornost, i když je trochu „skrytě očividná“.

8. Hra na nevinnost

Když se žena snaží působit nevinně, ačkoli je jasné, že právě zorganizovala celý plán, aby získala mužovu pozornost, muži to nejen vidí, ale i chápou. „Já že jsem chtěla večeři? Ale kdeže, to jsi určitě vymyslel ty sám,“ říká žena, když muž konečně povolí a vezme ji na večeři. Muži si velmi dobře uvědomují, že ženská manipulace je velmi často všudypřítomná, protože je součástí naší namlouvací hry. Navíc muži jsou ochotni se poddat, protože tak nějak vědí, že z našich osidel jen tak lehce neuniknou. Tedy dokud nevezmou do zaječích.

m shutterstock 1696091335

Ani ve snu by mě nenapadlo, že si my dva spolu někam vyrazíme...


9. Přehnaná závislost na názoru našich Mužů

Ženy se často ptají mužů na jejich názor, i když už mají jasno. „Co si o tom myslíš? Myslíš, že bych si měla koupit tyhle boty?“ přitom už dávno ví, že je chce, nebo je má dokonce doma. Muž, který ví, že na jeho odpovědi až tak nezáleží, odpoví: „Ano, vypadají skvěle.“ A žena si je koupí jako by pro něj, přestože v duchu už to měla dávno rozhodnuté. Muži se těmto situacím v koutku úst smějí, protože vědí, že jsou často jen nechtěnými účastníky hry, jejíž výsledek už je předem daný.

10. Zkouška věrnosti – jedna z nejméně cool her

Ženy občas testují muže tím, že záměrně vytvářejí situace, ve kterých by mohl „zhřešit“. „Viděl jsi tu slečnu? Vypadala docela pěkně, že?“ Muž sice ví, že to je past, a tak odpoví s ledovým klidem: „Ani jsem si nevšiml.“ Žena si tím pro sebe potvrdí, že má svého muže pod kontrolou, zatímco muž se směje. Jistěže si té kočky všimnul, vždyť přece není slepý. Ale zároveň není ani hloupý, takže ví, že by mu ten test nikdy neprošel, ani kdyby se na tu slečnu podíval jen ve zpětném zrcátku anebo si o ní nechal vyprávět od kamaráda.

Už chápete, proč se muži smějí?

Muži se často smějí ženským trikům ne proto, že by je nebrali vážně, ale protože chápou, že jsou součástí hry, kterou všichni hrajeme. Koneckonců, každý má své způsoby, jak zaujmout druhé, a je to právě úsměv a vřelost, co nás spojuje.

Ženy mohou mít své triky, které většinou moc nefungují, ale muži zase oceňují naši snahu a často se do hry s radostí zapojí, protože vědí, že bez toho by to prostě nebylo ono.

A tak my, ženy, budeme dál trávit hodiny před zrcadlem, vařit lahodné večeře a vytvářet „náhodná“ setkání – a muži se budou dál usmívat, protože na konci dne vědí, že jsou ti šťastní, které jsme si vybraly. A pozornost je něco, co si každý (nejen) muž rád užije.

Související…

Zapomeňte na obyčejnou krásu. Tajemství sex-appealu je mix s mnoha přísadami
Aneta Šebková

 

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...