fbpx

Praha 2 poskytne finanční pomoc obcím a městům postiženým zářijovými povodněmi 1 fotografie
zdroj: MČ Praha 2

Rada městská části Praha 2 se rozhodla uvolnit ze své rezervy 1 500 000 Kč, které budou rozděleny mezi Charitu České republiky a obce, které se potýkají s následky nedávných ničivých povodní. Višňová, Hynčice, Bělá pod Pradědem a Hanušovice obdrží každá po 250 000 Kč. Charitě České republiky bude poskytnuto 500 000 Kč.

Zveřejněno: 24. 9. 2024

Rada a Zastupitelstvo městské části Praha 2 rozhodly o finanční pomoci konkrétním postiženým obcím na svých zasedáních dne 23. září 2024 a schválily poskytnutí finančního daru v celkové ve výši 1 500 000 Kč. Finanční prostředky budou využity především na obnovu infrastruktury nezbytné pro návrat k normálnímu životu.

„S hlubokou lítostí jsme sledovali tragické události a škody způsobené povodněmi, které postihly obce a města napříč Českou republikou v polovině září 2024. Povodně přinesly mnoho utrpení a škod v různých částech České republiky. V těchto okamžicích je nezbytné, aby města a obce držely pospolu a poskytovaly si vzájemnou pomoc. Bylo pro nás přirozené přispět k obnově postižených obcí a měst a pomoci obyvatelům vrátit se k normálnímu životu,“ uvedl starosta městské části Praha 2, Jan Korseska.

Na základě těchto událostí byla Rada městské části Praha 2 připravena uvolnit finanční prostředky z rezervy rady na obnovu základních služeb a veřejných zařízení pro obce a města zasažené povodněmi. Závazek pomoci jsme vyjádřili již v neděli 15. září. V následujících dnech, kdy se meteorologická situace začala zlepšovat, jsme vytipovávali obce a města, kterým budou finanční prostředky poskytnuty.

Související…

Sebevražedné myšlenky často neodhalí ani ti nejbližší, říká psycholog
Simona Kožuchová

 

foto: MČ Praha 2, zdroj: MČ Praha 2

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...