V současné době jsou v kurzu raw dezerty a datlové kuličky s kakaovými boby a brusinkami patří mezi ně. Jsou sladké, zároveň ale příjemně nakyslé a kakaové boby v nich triumfálně křupou. Ideální poobědový sladký hřích. Dáte si s námi?
Milujete-li sladké, ale současně si dáváte pozor na to, co jíte, pak jsou vhodnou alternativou dezerty připravené podomácku ze surovin, které jsou chutné a přitom i zdraví prospěšné.
Na datlové kuličky budete potřebovat:
250 g sušených datlí bez pecky
50 g sušených brusinek
20 loupaných mandlí
4 lžíce drcených kakaových bobů
lžičku nepraženého kakaa
kokos a kakao na obalení
Postup:
Datle a brusinky umixujeme v dobrém mixéru, nebo pomeleme na masovém strojku – vznikne nám tak vláčné, ale nelepivé těsto. Loupané mandle umeleme najemno, spolu s drcenými kakaovými boby a kakaem je pak zapracujeme do hmoty z datlí a brusinek. Tvoříme kuličky, které obalujeme podle chuti v kokosu nebo kakau. V chladu vydrží několik dní.
Čtěte také:
Jemná ovesná kaše s oříškovým máslem a datlovým sirupem – rychlá zdravá snídaně
Krém z obyčejné mrkve, který vás neobyčejně překvapí
Další omyl v dietním jídelníčku potvrzen: Ananas tuky nespaluje
foto: Shutterstock