fbpx

Zveřejněno: 27. 4. 2017

Melasa je koktejl všemožných minerálních látek, a to především železa, přitom jde v podstatě o „odpad“, který vzniká při výrobě cukru z cukrové třtiny. A ani tady neplatí, že zdravé není chutné. Už cítíte tu vůni z trouby?

Pečivu dodává příjemnou karamelovou barvu, a nejen proto si tento černý zázrak zamilujete. Melasové sušenky s máslem jsou vláčné, voňavé a v chladu dlouho vydrží.

melasky shutterstock 379809601

Lahodné koláčky získají tmavší barvu podle toho, kolik melasy přimícháte do těsta.

Na melasky budeme potřebovat:

250 g celozrnné pšeničné mouky
125 g másla
3 lžíce melasového cukru
2 lžíce melasy
2 lžíce tekutého rýžového mléka

Postup:

Vyšleháme máslo s cukrem a dvěma lžícemi rýžového mléka. Do této hmoty vmícháme melasu a postupně i mouku. Vzniklé těsto by mělo být hebké a nelepivé. Tvoříme z něj placky, které pečeme na 180 stupňů asi 10 -15 minut. Z plechu je sundáme, až když vychladnou. Skladujeme v uzavřené nádobě. Pak už je jen hlídáme, protože je  všichni budou tajně mlsat skoro pořád.

 

Čtěte také: 

Mýty a fakta o čokoládě, které jste zaručeně nevěděli

Recept na báječné ovesné flameri. To musíte zkusit!

Krém z obyčejné mrkve, který vás neobyčejně překvapí

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...