fbpx

Zveřejněno: 13. 6. 2017

Když je velké horko, nepřijde nic tolik vhod jako mražené ovoce. Pokud v sorbetu zkombinujete různé druhy ovoce, můžete si být jisti, že téměř nikdy nešlápnete vedle. Tenhle meruňkový je naprosto dokonalý!

Do tradičního receptu na sorbet nepatří smetana ani mléko, jedná se jen o rozmixované zmrzlé ovoce. Pro zjemnění se ale pár lžiček smetany nebojte přidat, výsledek bude stát za to!

sorbet shutterstock 289200815

Zapomeňte na zmrzlinu ze supermarketů a vyrobte si raději domácí sorbet.

Budeme potřebovat:

0,75 kg meruněk
0,25 kg hrušek
šťáva z půlky citronu
smetana
2 polévkové lžíce medu
1 polévková lžíce vodky

Postup:

Ovoce omyjeme, zbavíme jádřinců, pecek a rozmixujeme dohladka. Přidáme med, citronovou šťávu a jednu polévkovou lžíci vodky – ta zvyšuje bod tuhnutí, směs má pak lepší konzistenci. Směs vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a dáme do mrazáku. Pravidelně přendáváme směs do robotu, rozsekáme ji a vrátíme zpět do mrazáku. Takto proces opakujeme, dokud není sorbet dobře zmrzlý a jemný. Pokud ale máte doma zmrzlinovač, nechte sorbet připravit ve zmrzlinovači.

Čtěte také: 

Crumble je asi ten nejlepší letní dezert a my na něj máme recept!

Zavařujte bez chemie, jde to celý rok

Brownie nejen pro vegany: s cuketou, karobem a lněným semínkem

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...