Pepřová omáčka je příjemně pikantní, rychle hotová a navíc je výborná. Opepří dokonce i jednoduchý recept, kde hrají prim ty nejobyčejnější těstoviny. A navíc je i zdravá. Pepřovník je popínavá rostlina pocházející z Indie. V Evropě se objevil asi ve 4. století, od té doby si jeho drobné plody našly v naší kuchyni svoje nezastupitelné místo. Čerstvě mletý pepř je každopádně opravdová lahůdka.
Jak připravit lahodné těstoviny:
1 najemno nasekaná cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce nakládaného zeleného pepře
Špetka bílého mletého pepře
120 ml biokuřecího vývaru
200 ml smetany ke šlehaní
100 ml 12 % smetany
Máslo
sůl
350 g těstovin
Cherry rajčátka na ozdobu
Postup:
Cibulku podusíme do měkka na středním plameni. Přidáme prolisovaný česnek, zelený pepř a promícháme. Vlijeme kuřecí vývar a smetanu. Přivedeme k varu, zmírníme plamen. Necháme zlehka povařit, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a dosolíme podle potřeby. Podáváme s těstovinami a zdobíme cherry rajčaty.