fbpx

Zveřejněno: 1. 8. 2017

Křupavá cuketa, voňavá rajčátka, bílé fazole a bylinky – to jsou snad ty nejtypičtější suroviny pro oblíbenou italskou polévku minestrone. Můžete jí uvařit několik litrů a stejně jí bude málo. Určitě se po ní hned zapráší.

Tahle skvělá polévka se dá připravit se slaninou nebo bez ní, můžete zaměňovat různé druhy luštěnin a pohrát si s kombinací bylinek. Povolte uzdu fantazii a nechte se unášet na voňavé italské vlně.

minestrone shutterstock 674142619

Jak vpravit nepozorovaně zeleninu do vybíravých bříšek vašich dětí? Odpovědí je minestrone.

Na lahodnou polévku budete potřebovat:

1 mrkev
¼ celeru
1 žlutou cibuli
1 menší pórek
3 řapíky celeru
1 konzervu sterilovaných loupaných rajčat
1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku
1 konzervu bílých fazolí
200 g oblíbených těstovin
3 lžíce olivového oleje
5 stroužků drceného česneku
2 bobkové listy
čerstvou bazalku
sůl
mletý pepř
mletý parmezán

Postup:

V hrnci rozpálíme olej, na kterém osmažíme najemno pokrájenou cibulku. Přidáme česnek, mrkev, celer, řapíkatý celer, bobkový list a zvolna opékáme asi 10 minut, dokud zelenina nezačne zlátnout. Přimícháme protlak, vlijeme konzervovaná rajčata a přivedeme k varu. Když začne polévka vřít, vsypeme těstoviny a vaříme, dokud nejsou uvařené na skus. Nakonec přidáme konzervované fazole a prohřejeme. Dochutíme pepřem, čerstvou bazalkou a posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme s opečenou bagetkou.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...