Osvěžující drink, vynikající palačinky a netradiční marináda pro pokrmy na gril. Kokosový sirup má v teplé i studené kuchyni nespočet využití. Kromě toho dodá toto rostlinné sladidlo vašemu organismu nejen dostatek energie, ale také řadu minerálů a dalších zdraví prospěšných látek. Pojďme tedy třeba začít vynikajícím drinkem, kterým zpestříte oslavu nebo třeba jen posezení s přáteli.
Blue Hawaiian – koktejl s příchutí exotiky
S tímto koktejlem bezpochyby zabodujete. Sladkost kokosového sirupu příjemně zjemní kyselejší ovocný základ, Curacao se pak postará o svěží modrou barvu, která dala tomuto drinku i svůj název.
Příprava je velmi jednoduchá, základem jsou kvalitní ingredience, na kterých nešetřete. Co budete potřebovat?
30 ml bílého rumu
15 ml Blue Curacao
60 ml ananasového džusu
60 ml pomerančového džusu
30 ml kokosového sirupu
Veškeré ingredience rozmixujte společně s ledem, kterého přidejte vrchovatý hrnek. Hotovou směs nalijte do koktejlové sklenice, ozdobte plátkem pomeranče nebo ananasu a třešničkou.
Coconut Kiss – nealko koktejl pro každou příležitost
Pokud neholdujete alkoholickým drinkům, vychutnejte si virgin variantu, která vás příjemně osvěží, a ocení ji i děti. Na "kokosový polibek" navíc nebudete potřebovat žádné speciální suroviny. Stačit vám bude:
40 ml pomerančové šťávy
120 ml ananasové šťávy
30 ml kokosového sirupu
10 ml kokosového krému
8 kostek ledu
snítka máty
třešeň, ananas nebo plátek pomeranče na ozdobení
Tekuté ingredience společně se 3 kostkami ledu dáme do šejkru a důkladně protřepeme. Zbylé kostky ledu vložíme do vyšší sklenice a nápoj přes ně přelijeme.
Ozdobíme snítkou máty, třešní či pomerančem a podle chuti dosladíme pár kapkami kokosového sirupu navíc. Příště si zkusíme další recepty, máme pro vás například lahodné palačinky nebo raw kokosový dort.
Spoluautorka Eliška Jindrová