Někdy prostě přijde den, kdy je potřeba připravit něco rychlého. Tyhle placky splňují všechny předpoklady bleskového a snadného jídla a náplně mohou být neuvěřitelně variabilní. Žampiony v kombinaci s římským kmínem ale bezesporu vedou!
I když není špaldová mouka bezlepková, používá se dnes jako zdravá alternativa k té pšeničné. Má mnohem více minerálních látek a bílkovin a je i lépe stravitelná.
Na výborné zdravé placky budete potřebovat:celozrnnou špaldovou hladkou mouku
vodu
slunečnicová semínka
žampiony
cibuli
pórek
mrkev
sůl
římský kmín
Postup:
Z mouky, vody a trošky soli vytvoříme těsto trochu hustší než na palačinky a přisypeme do něj slunečnicová semínka. Necháme chvíli odstát – těsto trochu změní konzistenci a možná bude potřeba ho ještě poupravit. Pak z něj odlíváme na pánev placky, které pěkně jednu po druhé smažíme.
Zeleninovou směs připravíme tak, jak jste zvyklí – na oleji osmažíme cibuli, když je dozlatova, přidáme pokrájené žampiony, zeleninu, koření a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Směsí plníme placky a podáváme. Tohle je dobrota, která chutná opravdu všem!
Foto: Shutterstock