fbpx

Řím hostil digitální talenty: Unikátní studijní program má i české absolventy 2 fotografie
Zdroj: Huawei

Týden plný inovací, nových vědomostí a společných zážitků čekal se začátkem prázdnin na účastníky Seeds for the Future. Populární vzdělávací program společnosti Huawei proběhl poprvé od covidové pandemie formou osobního setkání a všichni vybraní studenti se za ním letos sjeli do Říma. Od roku 2015 se do programu mohou hlásit i čeští vysokoškoláci a Česká republika měla minulý týden v Itálii tři zástupce.

Zveřejněno: 11. 7. 2024

Celkem 145 účastníků z 23 evropských zemí a s nimi také deset výměnných studentů z pekingské Čching-hua univerzity absolvovalo intenzivní pětidenní kurs zaměřený na největší novinky v oboru ICT i na osobní rozvoj. Prostřednictvím přednášek a workshopů měli účastníci příležitost poznat praktické aspekty různých kariérních cest v odvětví technologií, prohloubit své znalosti o inovacích, digitalizaci, udržitelnosti a podnikání a zdokonalit své digitální dovednosti. Zároveň také měli možnost podílet se na budování neustále rostoucí komunity, která se zasazuje o evropský pokrok v oblasti digitalizace a inteligence.

„Evropa stojí v čele technologického pokroku a je nezbytné, abychom investovali do vzdělávání a rozvoje našich mladých odborníků,“ uvedl zástupce společnosti Huawei Europe Radoslaw Kedzia a zdůraznil, že tato kultivace je v dnešní digitálně pokročilé době důležitější než kdy dříve. „Tím, že budeme pečovat o jejich dovednosti a poskytneme jim správné nástroje a příležitosti, zajistíme, že Evropa zůstane lídrem v globálním digitálním prostředí.“

Význam podobných vzdělávacích iniciativ podtrhla také italská zástupkyně ministerstva školství Paola Frassinetti. „Ve světě, kde se technologie staly nezbytnou součástí všech aspektů našeho každodenního i profesního života, je zásadní, aby naši studenti měli přístup k příležitostem, které je náležitě připraví na výzvy budoucnosti.“ Přínos programu spočívá podle ní mimo jiné v tom, že vedle zaměření na konkrétní uplatnění v průmyslovém světě také klade důraz na potřebu vyvíjet technologie schopné zlepšit náš život a respektující naši planetu.

Příležitost vytěžit co nejvíc z jedinečného vzdělávacího programu získali v letošním roce také tři čeští studenti. „Překvapilo mě, kolik různých kvalitních nápadů a projektů se dá vypracovat za tak krátký čas,“ uvedla Adéla Staňková z Vysoké školy Škoda Auto. Radek Sedláček z Masarykovy univerzity byl nadšený z aktivní spolupráce a otevřené zpětné vazby, vyzdvihl přednášky týkající se případů použití 5G technologií a využil mentoringu od hostujícího odborníka z Bangladéše. Na spolupráci zavzpomínal i Jonáš Kostka z Univerzity Pardubice. „Nejvíc mě bavil společný projekt Tech4Good, když jsme vymýšleli plán a dávali ho dohromady,“ prohlásil po dokončení programu.

sftf 2

Čeští studenti Radek Sedláček, Adéla Staňková, Jonáš Kostka, zdroj: Huawei


Iniciativa Seeds for the Future technologického giganta Huawei již od roku 2008 věrně razí motto, že největším darem je vzdělání. Program, který si od svého debutu získal oblibu u studentů napříč 137 zeměmi a regiony, je k dnešnímu dni nejdéle trvající aktivitou Huawei podporující společenskou odpovědnost. V průběhu let pomohl k osobnímu a kariérnímu rozvoji více než 12 tisícům studentů po celém světě a přes 100 absolventů má také v České republice.

O společnosti Huawei

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům.

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 194 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Související…

Huawei představila novinky na Fóru o inovativní datové infrastruktuře
red

foto: Huawei, zdroj: Huawei

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...