fbpx

Zákazníci v Tesco vybírají charitativní projekty, kterým firma věnuje přes 3 miliony 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Ve všech prodejnách Tesco po celé ČR zákazníci vybírají dobročinné projekty, které jsou podle nich nejprospěšnější pro rozvoj komunit. Vítězným organizacím 15. kola grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ Tesco rozdělí 3 150 000 korun. Za celou dobu trvání programu od roku 2016 přispělo Tesco na podporu místních organizací již 56 340 000 Kč. Odborným garantem je Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS).

Zveřejněno: 15. 7. 2024

„Program „Vy rozhodujete, my pomáháme“ je jedním ze způsobů, jak dlouhodobě podporujeme komunity a občanskou společnost v místech, kde působíme. Určen je především malým projektům, které se zasazují o pozitivní změnu okolního prostředí. Sami zákazníci vybírají projekty, které jsou podle nich nejvíce prospěšné pro jejich okolí, a my je na jejich přání podpoříme,“ vysvětluje Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

Až do 11. srpna mohou zákazníci pomocí speciálních žetonů, které získají za každý nákup, rozhodovat o vítězných projektech 15. kola grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. V každé prodejně hlasují mezi třemi projekty z daného regionu, které do finále ze všech přihlášených vybrala Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS). Informace o soutěžních projektech jsou dostupné přímo na hlasovacím zařízení v prodejnách a rovněž na webu: https://itesco.cz/pomahame/. Nejvíce projektů se zaměřuje na pomoc dětem, sociálně a zdravotně znevýhodněným. Výsledky budou vyhlašovány od 26. srpna 2024.

Za celou dobu trvání programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ od roku 2016 přispělo Tesco na podporu místních organizací již 56 340 000 Kč, přihlásilo se celkem 7 476 projektů a zákazníci organizacím udělili 34 629 648 hlasů. V aktuálním kole Tesco rozdělí 3 150 000 Kč. 

„Podpora komunitních projektů a prospěšných aktivit na místní úrovni pomáhá soudržnosti obyvatel a posiluje jejich vzájemnou solidaritu. O grantový program je mezi neziskovými organizacemi dlouhodobě velký zájem, hlásí se jak malé a nové, tak větší, již zavedené neziskové organizace. Široký tematický záběr programu dovoluje přihlásit projekty, které jsou zaměřeny například na podporu zdravotně či sociálně znevýhodněných, komunitního života, na ochranu životního prostředí, zdravý životní styl či profesionalizaci neziskových organizací. Celkově tak grantový program podporuje občanskou společnost, která je důležitou součástí dobře fungujícího státu,“ dodává Tereza Venclová, manažerka grantového programu v NROS.

Za celou dobu trvání programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ od roku 2016 přispělo Tesco na podporu místních organizací již 56 340 000 Kč, přihlásilo se celkem 7 476 projektů a zákazníci organizacím udělili 34 629 648 hlasů. V aktuálním kole Tesco rozdělí 3 150 000 Kč. Vítězné organizace v 70 regionech získají po 45 000 Kč na uskutečnění svých projektů.

Tesco Stores ČR, a.s.

Tesco bylo založeno ve Velké Británii již v roce 1919, na tuzemský trh vstoupila společnost Tesco Stores ČR a. s. v roce 1996.

V Česku provozuje 186 kamenných obchodů, e-shop iTesco.cz, mobilního virtuálního operátora Tesco Mobile nebo také 17 čerpacích stanic. Zavedlo řadu novinek a inovací. Jako první retailer nabídl věrnostní program Clubcard. Bojuje proti plýtvání potravin, například nabízí křivé ovoce a zeleninu a daruje potravinové přebytky. Nadační fond Tesco podporuje lokální komunity a jejich aktivity s programem Vy rozhoduje, my pomáháme. V oblasti péče o planetu je jedním z cílů, který Tesco naplňuje již od roku 2020, používání elektrické energie ze 100% obnovitelných zdrojů.

Související…

Tesco snižuje ceny dámských hygienických potřeb o hodnotu DPH
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Tesco.cz

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...