Tofu je plné bílkovin. Prodává se v několika variantách, ale uzené je jedno z nejoblíbenějších. Je použitelné za tepla i za studena. Vylepší každé veganské karbanátky, pomazánky nebo zeleninové směsi.
Toto zdravé jídlo s kořeny z Asie se jí už celá staletí. Tofu má totiž jednu skvělou vlastnost, a to že umí přejímat chuť celého chodu, a tak se s ničím netluče.
Na pokrm pro 2 osoby budete potřebovat:
1 šálek bulguru
1 cibuli
1 pórek
3 lžíce sterilované sladké kukuřice
přepuštěné máslo
sůl
kmín
pepř
Postup:
Na zeleninovou směs osmažíme na přepuštěném másle cibuli, pórek a přidáme pokrájené tofu. Ochutíme solí, kmínem a pepřem, nakonec přisypeme sterilovanou kukuřici. Na přípravu přílohy přivedeme bulgur k varu v dvojnásobném množství vody, 2 minuty povaříme a pak necháme pod pokličkou 15 minut dojít. V nepřilnavé pánvičce rozpustíme kousek přepuštěného másla a bulgur na něm zlehka opečeme. Ihned podáváme.
foto: Shutterstock