fbpx

V období Draka si ukliďte v těle i v duši. Každý krok přitom čiňte s rozmyslem, radí astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Vstupujeme do nového 260denního cyklu podle mayského kalendáře, a tak se můžeme naplno opřít do naplňování všech vizí a cílů, které jsme si v posledních dnech a měsících stanovili. Zároveň se můžeme těšit na to, že období zmateného retrográdního Merkura končí, a tak budeme moci pocítit i větší lehkost v komunikaci s druhými. Doporučuji pravidelně fyzicky cvičit a připomínat si hlubší smysl věcí, abychom neztratili šanci skvělých začátků.

Zveřejněno: 21. 8. 2024

Imix patří do rodiny východních znamení, která přejí všem novým začátkům a inovacím. Drak je prvním znamením z dvaceti slunečních symbolů, což samo o sobě něco vypovídá. V prvním týdnu doporučuji se věnovat energickému uklízení a zbavování se veškeré minulosti, která by vám mohla bránit při uskutečňování všeho nového, po čem již tak dlouho prahnete. V druhém týdnu tohoto času již není třeba na nic čekat ani odkládat. Naopak každé odložení vašich odvážných akcí ve vás může zanechat zatrpklost, frustraci a hněv.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí

Zaměřte se na posilování vašeho fyzického těla i zdravého stravování. Dodržujte zdravý pitný i spánkový režim a zbytečně se nepřepínejte. Vyzkoušejte nějakou dietu, o které již nějaký čas uvažujete, a investujte do svého zdraví více peněz i energie. Cvičení si naplánujte jako první činnost, kterou vykonáte hned po probuzení. Tím rozproudíte potřebnou energii, na které se pak můžete jako drak vznášet po celý den, a nebude nic, co byste nezvládli. Ponořte se naplno do jakékoliv smysluplné práce.

V rovině mysli

Ponořte se do energického úklidu i do uskutečňování všech smysluplných cílů, které jste si v minulých měsících určili. Vnášejte více jasnosti a upřímnosti do vašich kolegiálních vztahů, abyste spolu mohli následně lépe spolupracovat a více užitečného pro svět vykonat.

Jsme na začátku nové devítiměsíční časové vlny, jejíž dobrý začátek vám může přinést velkou výhodu a hlavně dobrou energii pro další postup.

Nebuďte příliš impulsivní a snažte se vyhnout lidem, kteří neumí ovládnout své vlastní emoce. Raději si jděte zacvičit a počkejte si na vhodnější moment pro vyjednávání. Snažte se být vždy ve správný čas na správném místě.

Co se týká vašich vztahů

Vyhněte se jak ve svých nejbližších vztazích, tak těch pracovních dvěma extrémům, jimiž jsou arogance a sebelítost. Obojí zavání tím, že sami sebe berete příliš vážně a tím si komplikujete život. Vaše největší slabina se může stát vaší největší silou a naopak. Buďte k sobě i k druhým zcela upřímní, ale soucitní zároveň. Nepleťte si však lítost se soucitem. Lítost je jistá forma nadřazenosti, která krade důstojnost všem zúčastněným. Vneste jasno do všech konfliktů, které vás dlouhodobě trápí.

V rovině ducha

Ocitáme se v mocném čase, kdy se můžete naplno opřít do realizování vašeho poslání, o kterém někteří víte již dávno, a jiní ho objevili v nedávné době. Jsme na začátku nové devítiměsíční časové vlny, jejíž dobrý začátek vám může přinést velkou výhodu a hlavně dobrou energii pro další postup, který budete potřebovat. Vyhýbejte se falešné únavě i činnostem, o kterých víte, že vám škodí. Každý čin vás posune blíž nebo dál od toho, co je pro vás důležité. Vybírejte své činy i životní kroky moudře, ale hlavně jednejte.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Na co jsem tak dlouho čekal?
  • Jaký je můj příští krok?
  • Věnuji se dostatečně svému zdraví?
  • Spím a odpočívám dostatečně?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Pravidelně posilujte a protahujte své tělo.
  • Nic neodkládejte.
  • Ponořte se do „flow“.
  • Začněte žít život, po jakém toužíte již dávno.          

Související…

V období Králíka oslavujte život, radí mayský astrolog. Radost přitom balancujte odpovědností
Robert Policar
  

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...