fbpx


Zveřejněno: 3. 3. 2018

Tofu je plné bílkovin. Prodává se v několika variantách, ale uzené je jedno z nejoblíbenějších. Je použitelné za tepla i za studena. Vylepší každé veganské karbanátky, pomazánky nebo zeleninové směsi.

Toto zdravé jídlo s kořeny z Asie se jí už celá staletí. Tofu má totiž jednu skvělou vlastnost, a to že umí přejímat chuť celého chodu, a tak se s ničím netluče. 

uzene tofu bulgur shutterstock 295874870
Na pokrm pro 2 osoby budete potřebovat:

1 šálek bulguru
1 cibuli
1 pórek
3 lžíce sterilované sladké kukuřice
přepuštěné máslo
sůl
kmín
pepř

Postup:

Na zeleninovou směs osmažíme na přepuštěném másle cibuli, pórek a přidáme pokrájené tofu. Ochutíme solí, kmínem a pepřem, nakonec přisypeme sterilovanou kukuřici. Na přípravu přílohy přivedeme bulgur k varu v dvojnásobném množství vody, 2 minuty povaříme a pak necháme pod pokličkou 15 minut dojít. V nepřilnavé pánvičce rozpustíme kousek přepuštěného másla a bulgur na něm zlehka opečeme. Ihned podáváme.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...