Není divu, že je panna cotta tak oblíbený dezert. Je osvěžující, tak akorát sladká a krásně jemná – jako šitá na míru nadcházejícím teplým dnům. Zkuste ji připravit s tropickým ovocem, které tomuto pamlsku dodá nádech exotiky.
Ani dezert nemusí být vždy nezdravý. Stačí použít ty správné suroviny a nemusíte si ani vyčítat zbytečné kalorie.
Na kokosovou panna cottu budete potřebovat:
300 ml kokosového mléka
250 ml smetany
45 g třtinového cukru
4 plátky želatiny
kůru z limetky
mango
maracuju
prášek z vanilky
Postup:
Smetanu a kokosové mléko lehce zahřejeme, přidáme špetku limetkové kůry a necháme v této směsi rozpustit cukr. Podle návodu na obale připravíme želatinu. Do ještě teplého mléka vmícháme želatinu, špetku vanilkového prášku, nalijeme do skleniček a necháme na studeném místě vychladnout. Zdobíme mangem a maracujou.
Čtěte také:
Extra zdravá snídaně? Ovocný salát s baobabem a šlehaným tvarohem
Je libo dezert? Zkuste datlové kuličky s kakaovými boby
Není cukr jako cukr. Vyřaďte ten nebezpečný
foto: Shutterstock