Tvarohové dezerty děti milují, proto nesmí chybět v žádné ledničce. Domácí příprava této oblíbené pochoutky je bleskově rychlá a výsledek nesmírně dobrý. A navíc je tento krém mnohem levnější než kupované tvarohové dezerty. Toto je ideální dobrota na léto!
Kupované „tvaroháčky“ jsou často plné zahušťovadel, vanilkového cukru a aroma, kterým bychom se dozajista v dětském jídelníčku rádi vyhnuli. Při domácí přípravě máte všechno pod vlastní taktovkou, a tak můžete svým ratolestem připravit opravdu to nejlepší!
Na tvarohovou pochoutku budete potřebovat:
200 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu
100 g mascaropone
Špetku vanilkového prášku
2 lžičky kvalitního kakaového prášku
3 lžíce tmavého třtinového cukru
Ovoce na dozdobení
Postup:
Smetanu necháme dobře vychladit a pak z ní vyšleháme šlehačku. Ve vedlejší misce ušleháme tvaroh s cukrem a mascarpone a opatrně vmícháme šlehačku. Půlku tvarohové směsi ochutíme vanilkovým práškem, druhou půlku tím kakaovým – sypeme ho přes sítko, aby se nevytvořily v krému hrudky. Střídavě vrstvíme do sklenic světlou a tmavou hmotu a dozdobíme ovocem. Skladujeme v chladu, v uzavřené nádobě vydrží i dva dny.
foto: Shutterstock