fbpx

Zveřejněno: 9. 9. 2017

Majoránka, česnek a voňavé houby – tradiční kombinace chutí v nesmrtelné polévce. Bramboračka s čerstvým chlebem je snad ta nejvděčnější večeře. Vybočte ze stereotypu a vyměňte část brambor za pohanku – uvidíte, že budete překvapeni.

I když pohanka není obilovina, má prakticky totožné použití. V polévkách je téměř nenahraditelná a není možné si ji nezamilovat. V bramboračce jí to sluší snad nejvíc.

bramboracka shutterstock 537252259

Myslíte, že rodina pozná upgrade vaší bramboračky?

Na tuto zdravou polévku budete potřebovat: 

200 g brambor
3 lžíce pohankových krup
60 g sušených hub předem namočených do teplé vody
1 lžíci pohankových vloček
1,2 l vývaru z bio kuřete
1 cibuli
1 mrkev
2 lžíce přepuštěného másla
Sůl, pepř, majoránku, česnek, kmín
Vločky z nori řasy

Postup:

Houby povaříme ve vodě, ve které se namáčely. V hrnci mezitím na přepuštěném másle osmažíme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nahrubo postrouhanou mrkev, pohankové vločky a ještě chvilku zasmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme houby, brambory a pohankové kroupy, přidáme kmín, sůl a pepř a vaříme 20 minut (dokud brambory nezměknou). Po odstavení hrnce z plamene přidáme česnek a majoránku. Při podávání zdobíme nori vločkami.

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...