Tento až úsměvně jednoduchý salát vás překvapí nejen svou lahodnou chutí, ale také tím, že vás skvěle zasytí. Kadeřávek je v současnosti hitem zdravého stravování. Nejenže má bohatou zásobu flavonoidů, draslíku a chlorofylu, ale dá se také pěstovat během zimy, neboť vydrží i mráz.
A jestliže bydlíte v bytě, nevadí, dobře roste i v květináči, navíc pěkně vypadá. Kadeřávek má široké spektrum využití, můžete jej péct, vařit, ale také konzumovat syrový, jako v tomto lahodném salátu.
Co ještě budete na lehký salát potřebovat:
1 avokádo
2 – 3 velké hrsti kadeřávku
1 konzervu cizrny
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
šťávu z jednoho citrónu
¼ lžičky mořské soli
volitelně také čerstvý koriandr nebo nasekané orestované ořechy
Postup:
Ve velké míse smíchejte citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a olivový olej. Přidejte nasekaný kadeřávek a dobře promíchejte. Na závěr vsypte cizrnu, pokrájené avokádo a znovu opatrně promíchejte. Dochuťte, lehce opepřete a můžete podávat. Dobrou chuť.