Rakovina z masa? Ne tak rychle!
Jak je možné, že maso, které po tisíciletí naši předci lovili a jedli, je právě obviněno z nejděsivějšího onemocnění...
Reklama
Oil pulling aneb k čemu je dobré, když se olej kloktá?
Oleje používáme běžně v kuchyni či v péči o pokožku. Ale co když jsou využitelné i jinak, než jsme zvyklí? Co znamená...
Reklama
Dobrá nálada může i škodit, prokázal výzkum
Nedávné výzkumy naznačují, že snaha o neustálé pozitivní pocity nemusí být často nejlepší možnou variantou. Ve kterých...
Reklama
Jak komunikovat s osobou postiženou Alzheimerovou chorobou? Odpovědí je validace.
Jedná se o novou metodu, která vznikla na základě mnohaleté práce Naomi Feil. Validace představuje specifický přístup...
Každý třetí kolega z vaší kanceláře má málo magnézia
Z lékařských výzkumů vyplývá, že každý třetí dospělý jedinec buď nepřijímá dostatek hořčíku, nebo jej jeho tělo neumí...
Reklama
Jste jen unavení nebo už nad vámi visí syndrom vyhoření?
Někdy to vypadá, jako kdyby syndromem vyhoření trpěl v naší společnosti prakticky každý. Jste-li jen unavení z práce,...
Jiří Šimsa: Proč zajít do čajovny, když se tam vlastně nic neděje?
Svět našeho dávného předka neznal téměř žádné všední úkony: lov, orba, setba i sklizeň, příprava potravy, očista,...
Zbavíme se nemocí, když se budeme otužovat?
Lidé, kteří se otužují, snáze zvládají změny teplot. I když onemocní, příznaky jsou mírné a rychle odezní. Podle...
Pozor, pití černého čaje vadí ledvinám!
Černý čaj je pro mnohé z nás věrným společníkem, který nás každé ráno doušek po doušku probouzí. Jenže i tento nápoj...
Ergonomické pracovní židle: Pravda nebo mýtus?
Navzdory staré škole, kde nás učili sedět vzpřímeně, dnešní statistiky prokazují, že pevné držení těla je vlastně...