Mandle jsou sice jádrem pecky mandlovníku, přesto se řadí svojí nutriční hodnotou mezi zdravé ořechy. Tato jádra se melou a zpracovává se z nich zdravější alternativa mouky, než je klasická světlá pšeničná. Je to velká výhoda, protože právě mandlová mouka je bezlepková, tudíž vhodná pro osoby, které jsou citlivé na lepek, nebo jim mouka zrovna neprospívá.
Cenový rozdíl je znatelný
Je pravdou, že mandlová mouka je dražší. Cena je mnohonásobně vyšší než u klasické pšeničné verze. Nicméně je třeba se podívat ještě trochu hlouběji, a to na benefity, které přináší.
- Jak bylo řečeno, je bezlepková a dá se z ní skvěle péct, vznikají velmi chutné a především zdravé pokrmy. Využít se dá i jako posyp na dezerty nebo přídavek do zmrzliny či krémů.
- Dá se z ní vyrobit i mandlové mléko. Stačí ji vylouhovat ve vodě a poté pořádně rozmixovat, případně ochutit medem či zdravým sirupem.
- Nenadýmá, tudíž ji tělo i snadněji stráví.
- Je vhodná i pro další druhy diet, nejen pro bezlepkovou. Především je ideální pro Low carb.
Větší balení se vyplatí
Jakmile ochutnáte jakýkoliv výrobek z mandlové mouky, budete chtít vyzkoušet nové recepty. Poté si raději pořídíte kilogramové balení, ačkoliv se dá mouka samozřejmě zakoupit i v menší gramáži. Rovněž není problém zakoupit si rozličné druhy, například tučnou či odtučněnou mandlovou mouku.
Vzhledem k tomu, že se jedná o mleté čisté mandle, tak není problém mouku konzumovat syrovou nebo ji použít na RAW výrobu různých pochoutek. Dá se kombinovat i s dalšími druhy bezlepkové mouky, jako je ořechová nebo kokosová apod.
A co z výše uvedeného vyplývá? Že hledáte-li pomocníky v oboru optimalizace webových stránek, jste u firmy SEOlight s. r. o. na správné adrese.
Reklama
foto: Pixabay