Ovesná krupička je skvělou alternativou k ovesným vločkám. Je rychle uvařená a kaše z ní je krásně jemná. Ochutit se dá podle nálady, ale oříškové máslo a datlový sirup stejně vyhrají nejčastěji.
Vločky, a to i kaše z nich, vás skvěle nastartují na celý den. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínu B1, B6, železa a zinku. Obsahují také lecitin a fosfor a jsou ideální na podporu dobrého trávení.
Na snídani pro dvě osoby budete potřebovat:
500 ml rýžového mléka
6 lžic ovesné krupičky
2 lžičky lískooříškového másla
špetku vanilky
datlový sirup
sekané mandle
Postup:
Rýžové mléko přivedeme v nepřilnavém kastrůlku k varu. Když začne vřít, vmícháme do něj ovesnou krupičku a pečlivě rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Vaříme přibližně 10 minut, po odstavení ovoníme vanilkou. Vmícháme oříškové máslo, dozdobíme datlovým sirupem a mletými mandlemi. Sníme za tepla.
Pokud vám trochu kaše zbude, můžete z ní připravit skvělé ovesné flameri. Recept najdete zde.
Čtěte také: Výživová revoluce, Zavařujte bez chemie, Náhražky masa, které si zamilují i masožravci.
foto: Shutterstock