Tradiční beránek se peče z piškotového těsta. Nevýhodou je, že základní ingredience obsahují hned dva bílé jedy - mouku a cukr. Pokud se o beránka nechcete ochudit a zároveň se snažíte žít zdravěji, můžete vyzkoušet náš RAW recept. Je skutečně jednoduchý a za skvělou chuť vám ručíme.
V receptu níže vám představíme základ, který si můžete dotvořit dle vlastní chuti. Pokud víte, že s vámi nebudou mlsat i děti, doporučujeme do těsta přilít rum. Tohoto beránka můžete také potřít čokoládovou polevou nebo mu vytvořit vlny ze sněhu z bílků.
Na beránka budete potřebovat:
250 gramů sušeného ovoce - doporučujeme meruňky a švestky
200 gramů máku
100 gramů semínek - použít můžete slunečnici, chia nebo sezam
200 gramů mandlí
3 zralejší banány
2 větší jablka
4 lžíce kokosového oleje
sirup z agáve, javorový sirup nebo med
Postup:
Mandle, semínka a sušené ovoce rozemelte najemno (mandle, meruňky a švestky se vám budou zpracovávat lépe, namočíte-li je přes noc do vody). Banány nakrájejte na kolečka a následně rozmačkejte na kaši. Jablko nastrouhejte. Do namleté hmoty přidejte mák a kokosový olej. Ingredience spojte pomocí medu nebo sirupu. Těsto dejte do teflonové formy a nechte odležet přes noc. Druhý den jej můžete dozdobit.
Čtěte také:
Náhražky masa, které si zamilují i masožravci
Mrkvový závin s koriandrem na slaný způsob
Zavařujte bez chemie, jde to celý rok
foto: Shutterstock