Vegetariánské jídlo, které okouzlí i masožrouty? Uzené tofu na pórku.
Martina Linhartová
Tofu je plné bílkovin. Prodává se v několika variantách, ale uzené je jedno z nejoblíbenějších. Je použitelné za tepla...
Reklama
Večeře nemusí být teplá. Zkuste cizrnovou pomazánku s kari kořením
Martina Linhartová
Pokud se vám nechce některý večer strávit dvě hodiny u plotny, a přesto se chcete rodině zavděčit, vsaďte na verzi...
Reklama
Tip na lehké jídlo: Těstovinový salát s čočkovou majonézou
Martina Linhartová
S blížícím se létem začnou být v kurzu lehká jídla, která dobře nasytí žaludek a uspokojí i naše chuťové potřeby,...
Reklama
Pecka z avokáda: Superpotravina, která běžně končí v koši
Monika Kovačková
Také jste zvyklí z avokáda spotřebovat pouze dužinu a pecku vyhodit? Poslední výzkumy ukazují, že je to velká chyba....
Spirulina: Superpotravina z tropických jezer
František Lomský
Zelené potraviny, zejména mladý ječmen, chlorela a spirulina, zažívají v posledních letech obrovský boom. Ve formě...
Reklama
Od klíčků až po řepu: Na kterých superpotravinách si pochutnáte?
František Lomský
Že si pod pojmem „superpotravina“ představíte nevábně vypadající zelený koktejl, který vypijete jen silou vůle a se...
Jak jíst maso a nezabíjet? Genetika má odpověď
Klára Kutilová
Ti, co nekonzumují maso, k tomu mají spoustu různých důvodů, o nichž se na tomto místě nehodláme přít. Přesto se lidé...
Grassrooting: Jak kořínky trávy ovlivňují demokracii
Vojtěch Žák
Demokracie pochází z řeckého „dēmokratía“, tedy vláda lidu. Přesto s každým rokem narůstá počet lidí, kteří mají...
Na MIT objevili způsob, jak vyrobit energii z teplotních výkyvů
Kateřina Hájková
Odborníci z prestižní MIT ( Massachusetts Institute of Technology ) nedávno představili systém, který může změnit či...
Etnosvět: Riskantní sázka na vege restauraci, která vyšla
Táňa Pikartová
Otevřít vlastní restauraci byl její sen už na pražské VŠE. Tehdy ale generální manažerka pražské restaurace Etnosvět...
Strana 288 z 295
283
...
285
286
287
288
289
...
291
292