fbpx

Animovaný film Buffalo Kids si získal srdce diváků 1 fotografie
zdroj: Bohemia Motion Pictures

V letošní silné konkurenci animovaných filmů se Buffalo Kids, který měl premiéru minulý týden, podařilo zaujmout díky své emotivní hloubce a poutavému příběhu. Na databázi ČSFD film získal úctyhodných 80 % a i zahraniční kritici ho hodnotí pozitivně. Ve Španělsku, kde vznikl, se stal nejúspěšnějším nezávislým animovaným filmem roku 2024.

Zveřejněno: 11. 10. 2024

Na trhu animovaných filmů je v kinech letos na podzim opravdu velká konkurence. Na plátna míří mnoho známých značek a pokračování oblíbených filmů, což zvyšuje boj o zájem diváků. Co je na příběhu dvou irských sourozenců, kteří se po příjezdu do Ameriky vydávají hledat svého ztraceného strýčka, tak jedinečného?

Film sleduje cestu dvou irských sourozenců Mary a Toma napříč Divokým západem. Setkávají se s různými postavami, od padouchů po nečekané přátele, a musí překonávat nástrahy neznámého prostředí. Nejzajímavější je však jejich setkání s Nickem, chlapcem postiženým kvadruplegií, který se svým okolím komunikuje pouze očima. Jejich přátelství s tímto neobyčejným hrdinou navždy ovlivní jejich životy.

Jedním z nejsilnějších momentů filmu je, když náhradní rodina chlapce s kvadruplegií odmítne, což poukazuje na téma přijetí a odlišnosti ve společnosti. Když se Mary a Tom ocitnou sami se svým novým přítelem na cestě Divokým západem, jejich laskavost a péče o něj přinášejí důležité poselství o empatii a vzájemné podpoře. Tento příběh zanechává silný dojem, zejména u dětských diváků, a zdůrazňuje hodnotu starání se o druhé, bez ohledu na jejich postižení.

Buffalo Kids režírovali Juan Jesús García Galocha a Pedro Solís García, kteří jsou známí svými předchozími animovanými projekty, a do českých kin jej uvedla společnost Bohemia Motion Pictures. Film je aktuálně promítán ve všech hlavních kinech v České republice.

Související…

Mozek jako nejlepší zvukař: Díky selektivní pozornosti slyšíme vlastní jméno i v davu
Dominika Jandorová

 

 

foto: Bohemia Motion Pictures, zdroj: Bohemia Motion Pictures

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...