Milada Kadeřábková
Články autora Milada Kadeřábková
Až se zvýší hladiny oceánů: Zachrání nás plovoucí města?
Až přejde pandemie, budeme se muset zřejmě vrátit k záchraně planety. Podle výzkumu z roku 2018 zveřejněného společností NASA se do konce století z...
Co když ekonomika přestane růst: Nemohli bychom být šťastnější?
Koronavirus nám mění svět před očima a už nyní můžeme sledovat nejen s ním spojené škody, ale také výhody, které přináší, zejména životnímu...
Co se dá dělat v karanténě? Třídit příbory nebo třeba pořádat virtuální orgie
„Dnes ráno jsem měla k snídani čínskou polévku a zelí. Když jsem na sebe trochu vylila, klidně jsem pokračovala v práci s tím, že to setřu později....
A co příroda? Pět způsobů, jak pandemie pomáhá s ekologickou krizí
Rychlost šíření koronaviru je neuvěřitelná, pandemií bude rozhodně ovlivněn celý svět. A to i tam, kde se nemoc nerozšíří. Ačkoli převážná většina z...
Stromy: Investice, která městům pomůže ušetřit miliony korun za rok
Stromy jsou klíčovou součástí měst, kde zdaleka neplní jen funkci estetickou. Zeleň čistí vzduch i vodu, zachytává déšť, chrání před hlukem, v horku...
Odbornice na udržitelnost: Pomalá móda nemusí být drahá. Záleží na výrobci
Textilní průmysl je považován za druhý největší zdroj znečištění vod na světě. Stejně tak je zodpovědný asi za 10 % světových emisí uhlíku a kromě...
Zlatá rýže: Může zachránit miliony životů, přesto je kvůli genetice zakázaná
Debaty o rizicích i přínosech geneticky modifikovaných plodin se vedou už dlouho. A ta nejkontroverznější se pravděpodobně týká takzvané zlaté rýže....
Češi sice hodně třídí, ale firmy nerecyklují. Pomoct má dražší skládkování
Češi jsou podle výzkumů společnosti Eko-Kom jedněmi z nejlepších třídičů odpadu v Evropské unii. Podle zveřejněných zjištění svůj odpad aktivně...
Podpořit je teď třeba i veganské restaurace, říká zakladatelka projektu Rostlinně
Rostlinná strava neznamená jíst kořínky. „Chceme ukázat, že to jde jednoduše, protože na trhu je vše, na co si člověk vzpomene – veganské pizzy,...
Romana Šonková: Ztratili jsme soucit ke zvířatům, vrátí se nám to v budoucnosti
Zvířata nám odjakživa sloužila k obživě i ochraně, později také k radosti, a někdy dokonce jako lék na tělo i duši . Náš vztah k nim se ale poslední...