Kiwi patří mezi ovoce, které si určitě zaslouží více pozornosti. Nejen že je výborné jen tak za syrova, ale lze z něj připravit i příjemně nakyslý rozvar. Ten dobře funguje jako základ pro poháry a šlehané pěny.
Znáte ten pocit, když se podíváte na nějaké ovoce a už se vám v puse sbíhají sliny? Kiwi má opravdu výraznou chuť, a tak si s ním často v kuchyni nevíme rady. Přitom pokud ho upravíte do podoby sladké tečky, budou se vám v puse sbíhat celé potoky.
Na dva vynikající dezerty budete potřebovat:
4 kiwi300 ml rýžového mléka
3 lžíce kukuřičného škrobu
cukr podle chuti
borůvkovou marmeládu
kakao
Postup:
Kiwi oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do hrnce, lehce podlijeme vodou a dusíme tak dlouho, dokud se ovoce nerozvaří. V jiném hrnci uděláme z rýžového mléka, cukru a škrobu pudink. Když zhoustne, odstavíme ho z plotýnky a občas promícháme, dokud nevychladne. Když je pudink i rozvar studený, smícháme je dohromady a rozmixujeme najemno – vytvoří se krásně nadýchaná pěna.
Dále v hrnku smícháme 2 lžíce borůvkové marmelády se lžičkou kakaa. Vzniklou ,,čokoládu“ navrstvíme spolu s kiwi-pěnou do sklenic a ozdobíme podle fantazie.
Foto: Shutterstock