Táňa Pikartová
redaktorka
Jsem:
v pohodě
Miluju:
život, přírodu, cestování, príma lidi
Nemám ráda:
faleš a lež
V životě se řídím:
žijeme jen jednou, tak žijme naplno
Flow je pro mě:
milý "společník"
Články autora Táňa Pikartová
Nedílná součást vegetariánské kuchyně? Květiny k snědku
Kuchaři používají jedlé květy ne jen jako dekoraci, ale třeba i do různých salátů. Nejčastěji se k pokrmům přidávají macešky, fialky nebo cuketové...
Novoroční čočka? Přinese hojnost a ještě vyčistí organismus
Už desítky let se traduje, že na novoročním stole nemůže chybět čočka. Prý proto, aby byl i v novém roce v domě dostatek peněz. Tvar čočky mince...
Co by si dali po Vánocích lidé z Etnosvěta? Tři jednoduché recepty
TOP manažeři pražsk é restaurace Etnosvět se zamysleli a podle svých chutí vybrali tři vegetariá nsk é odlehčené recepty pro povánoční dny. Své...
Masožrouti ve vedení vegetariánské restaurace: Funguje to?
Jak mohou nevegetariáni vést vegetariánskou restauraci? To je základní otázka pro TOP manažery pražsk é restaurace Etnosvět. Na naše otázky...
Vánoce bez masa? Nic výjimečného, všechno jde a chutná
Každý národ má svá gastronomická specifika. My si Vánoce neumíme představit bez bramborového salátu a kapra nebo řízku. A bez masa většinou už vůbec...
Téma „jak vařit bez masa“ je zbytečně nafouknuté
Rostlinná strava, nejbohatší zdroj vitamínů, minerálů a aktivních enzymů, je jedinečná rozmanitostí chutí, vůní, barev i tvarů. Složení a obsah...
Toužíte po jedinečném gurmánském zážitku? Spárujte víno či pivo s bezmasými pokrmy
Když se stavíte na degustační menu v pražské restauraci Etnosvět, přesvědčíte se sami, že párování vegetariánských a veganských pokrmů s víny je...
Nebát se odlišit a hrát fér. Andrej Zaitsev prozradil svůj recept na úspěch
Andrej Zaitsev je vizionář a ideátor několika projektů, mimo jiné i majitel vyhlášené vegetariánské restaurace Etnosvět. Sám o sobě říká, že jeho...
Zkusíte to bez masa? Světový den veganství je 1. listopadu
Poprv é se tento sv átek slavil v roce 1994. Bylo to přesně v den 50. výročí založení britsk é The Vegan Society Donaldem Watsonem, který k t é matu...
Co se takhle občas obejít bez bůčku, hovězího nebo kuřecího steaku, pánové
Možná budete překvapeni, jak je to jednoduché a jak chutné jídlo vám v restauraci také mohou bez masa nabídnout.