Ivan Verner
Články autora Ivan Verner
Blanka je konečně zkolaudovaná. Jak šel čas s běloskvoucí černou dírou
Jméno Blanka pochází z latiny a znamená „bílá“ nebo také „běloskvoucí“. Pro Čechy a hlavně Pražany je ovšem synonymem pro výrazy „tunel“ a „černá...
V Kalifornii zase hoří. Oheň dělá dobře některým rostlinám. A ohni současné klima
V Kalifornii v minulých dnech energetické společnosti odpojovaly od elektrické energie tisíce domácností jako prevenci před rozsáhlými požáry....
Mariánské Lázně: Proč je dobré pečovat o historii stejně jako o klienty
Zatímco Karlovy Vary leží v říčním údolí, Mariánské Lázně se od vrchů Slavkovského lesa otevírají v úvalu slunci vstříc a hledí k jihu. Zdají se tak...
Share Your Energy: V Praze se bude řešit rozpor mezi pokrokem a uhlíkovou stopou
Mediální svět sleduje Gretu Thunbergovou, tisíce studentů na celém světě (většinou v pátek místo školy) demonstrují proti dalším změnám klimatu, ale...
S Milanem Baumanem, autorem Štvanců touhy, o nástrahách polyamorie neboli vícelásky
Popularizátor vědy a techniky Milan Bauman se v poslední době vydal ve svých dílech z dalekého vesmíru sem dolů, na Zemi. A i zde objevuje mnoho...
Nejlepší a nejlevnější řešení na problémy s CO2? Stromy. Hodně stromů
Oxid uhličitý je jedním z mnoha skleníkových plynů, ale asi tím nejznámějším. Málokdy slyšíme, že je potřeba omezit tvorbu vodní páry nebo oxidu...
Víno, zpěv a hry se dají zažít i u Máchova jezera
Už poosmé budou mít 1. září příležitost vyznavači dobré zábavy i dobrého vína svoji zálibu uspokojit, a to na dalším ročníku Vinobraní u Máchova...
Jak se pozná, zda je česká kuchyně sexy? Pomoct může certifikát
Je to přesně rok, co administraci certifikační značky Czech Specials převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR , která si dala za cíl nikoli množství...
Jak připravit kimči? Jde o superjídlo, které má každá korejská rodina v lednici
Když se budete procházet po Soulu, určitě zajděte do muzea zásadního pokrmu, na kterém žije celá Jižní Korea. Muzeum kimči. Leží v obchodním centru...
Burčák může být zdravý pro střeva i pleť. Pokud je to burčák. Jak ho poznat?
V zákoně o vinohradnictví a vinařství se píše, že burčák lze nabízet k přímé spotřebě mezi 1. srpnem a 30. listopadem kalendářního roku. Označení...