Stovky a tisíce let měla civilizace za to, že sůl je bílá. My, co žijeme desítky let, jsme si to mysleli také. Stolní sůl, mořská sůl, košer sůl,...

Vymalujete si raději sami, protože „to stejně uděláte nejlíp?“ To je IKEA efekt. Znáte někoho, kdo neustále nosí vlastnoručně šité oblečení, které...

Podle výzkumníka Menghana Zhanga z Fudanské univerzity v Šanghaji existuje „korelace mezi jazykovou strukturou a chromozonem Y“, přeloženo: geny...

„Zdá se přirozené, že rozhodnutí, která učiníme, formují naše pozdější životní zkušenosti,“ komentuje Jocelyn Wikleová z Brigham Young University v...

Pokud nepoznáváte kostýmy bachařů ze seriálu Hra na oliheň, které se v muzeu V&A ve svých typických oblecích a geometrických maskách tyčí hned u...

Slzy dospělých lidí jsou pro vědce záhadou. Někteří z nás se rozbrečí i u reklamy, zatímco jiným neukápne slzička ani na pohřbu. Na rozdíl od...

Když se Ja'Kobi Mooreová letos rozhodla podat přihlášku na soukromou střední školu ve svém rodném městě New Orleans, dozvěděla se, že potřebuje...

Lidský střevní mikrobiom se skládá ze stovek až tisíců druhů bakterií a archeí , což jsou jednobuněčné organismy, jež si žijí vedle, ale nezávisle...

Bylo mírné zimní ráno na vrcholu studené války. Dne 17. ledna 1966 kolem půl jedenácté dopoledne si španělský rybář všiml, jak z oblohy padá...

Ultrazpracované potraviny jsou směskou různých průmyslových přísad, například emulgátorů, zahušťovadel a umělých aromat, které se v řadě výrobních...