Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
gastronomie
Kuchař Martin Pecina: Kdybych dal na to, co si myslí veřejnost, shnil bych v paneláku
Osobitý grafik, typograf a spisovatel se v roce 2022 přihlásil do reality show MasterChef Česko a se svou moravskou zabijačkou zvítězil. Napsal...
Buď ji milujete, nebo nenávidíte. 20. srpna je Mezinárodní den pizzy Hawaii!
Muž, kterému se připisuje zásluha za to, že dal světu pizzu se šunkou a ananasem, nebyl ani Havajan, ani Ital. Sam Panopoulos byl řecký...
Oáza života v srdci Malé Strany: Za branami hotelu Mandarin Oriental Prague se otevírá útulná letní terasa
Nachází se v prostorách bývalého dominikánského kláštera v historické části pražské Malé Strany a na první pohled okouzlí všechny příchozí nejen...
Nezdravé potraviny neexistují, říká Zdeněk Pohlreich
Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. „Když je toho v hrnci moc, musí se to vylít a k tomu mi...
Kalendárium: Světový den tapas. Viva la Fiesta!
Tapas jsou malé porce jídla, podávané převážně k alkoholickým nápojům. Před jídlem, mezi jídly, po jídle – na sousto něčeho chutného je v...
Od školních svačin přes michelinské restaurace k luxusnímu cateringu
Dana Nerudová je tvůrkyní a podnikatelkou, zakladatelkou projektu Piknikon, který se zabývá kreativní gastronomií. Už při studiu na Karlově...
Podnikáte v gastru? Těchto pět kroků vám pomůže z krize
Covidové roky byly těžkou zkouškou, teď přichází další výzva: jak se vypořádat s inflací a skokovým nárůstem cen energií. Instantní lék bohužel...
Je Světový den drštěk! Ošklivé káčátko české gastronomie se dokáže přeměnit v labuť
Přežvýkavci mají několik žaludečních komor, které jim umožňují správně trávit potravu. Jako dršťky se označuje jedlá výstelka jejich žaludků,...
Příběh o tom, jak řecký kuchař do Kanady přišel a udělal díru do světa. Ananasem.
Panopoulos navštívil v 60. letech 20. století kolébku pizzy, italskou Neapol. Národní poklad Italů ho okouzlil a fascinoval, stejně jako okouzlení a...
Hvězdní šéfkuchaři prostřeli pro hosta nula. Vydrželi jsme a chyběli jste nám, vzkazují
Gastronomie trpí. Ale o tom už bylo řečeno mnohé. Desítka naprosto zásadních postav české gastronomické scény proto přináší jiný narativ: Přes to...
V našem oboru zanikne až 110 milionů pracovních míst, říká jednatel hotelové školy
Jednatel Vysoké školy hotelové v Praze a vedoucí její katedry hotelnictví Petr Studnička hlásí obrovský meziroční propad v oboru a v rozhovoru pro...
Bufet na Výstavišti nahradilo bistro Artyčok. Nabízí tu malou Itálii
„Neskutečně příjemná změna jednoho zaplivaného stánku s klobásou na tenhle super podnik,“ píše v recenzi na stránkách Bistra Artyčok návštěvnice...
Jak aplikace na dovoz jídla mění gastronomii a co je "kuchyně duchů"
Grubhub jako služba pro objednání jídla podle magazínu The Hustle doslova změnil Ameriku . Jeho uživatelé si mohli vychutnat čerstvě dovezené a...
Ostrá tužka Karla Křivana: Bufety, byfé a automaty
„Byfé“ bylo slovo, které jsem slýchával od dětství. Možná rodiče tou výslovností chtěli dát větší lesk umakartovému stolu, na nějž si matka obřadně...
Sofie Khomutová: Nová mobilní aplikace AAHI šetří jídlo i vaše peníze
Každý rok se jen v Severní Americe a Evropě dohromady vyhodí jídlo, které by třikrát nakrmilo všechny hladové světa . Naštěstí už existují...
Aplikace AAHI: Zbytky z restaurací nejdou do koše, ale k dalším lidem
Patrně byste museli až doposud žít hluboko v pralese někde na konci světa, aby vás minula jakákoliv zpráva o tom, že současná ekologická situace a s...
Raw food nemá s gastronomií nic společného, říká Zdeněk Pohlreich
Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. Nyní ho v televizním pořadu o zlém šéfovi nahradila...
Pavel Maurer: Proč nakonec bylo dobré mít ve škole pozemky
Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam...
Pavel Maurer: I v malém městě umí uvařit. A výborně
Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to...
Tvůj talent je unikát: S kuchařem Martinem Škodou
Dalo by se říci, že Martin Škoda je ve svých třiadvaceti letech opravdovým mistrem svého řemesla. Ostatně, jak jinak by přišel k několika...
Strana 1 z 2
1
2
Reklama