x
Odebírejte páteční newsletter Flowee e-mailem. Víkendové čtení do vaší poštovní schránky
Zkuste znovu
Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
jídlo
Festival Evolution se přesunuje na září. Každopádně je tu druhé kolo soutěže
Vzhledem k rozhodnutí Bezpečnostní rady státu je i Festival Evolution nucen reagovat na zákaz konání akcí nad 100 lidí. Nemůže se tedy uskutečnit v...
V Praze funguje první hydroponická farma. Holešovická herbafabrica
Hydroponie neboli laboratorní způsob pěstování rostlin už se pomalu stává běžnou záležitostí i v Česku. Vůbec první vertikální farma byla u nás...
Honza Řepa a jeho catering: Umíme party pro 1 200 lidí. A po rozchodu i pro jednoho
Jan Řepa začal pracovat v oblasti cateringu někdy v roce 2007. Tehdy to znamenalo to klasické „přivezu dobré jídlo na akci a postarám se, aby ho byl...
City menu: Tři zelené recepty z Lisabonu, Osla a Norimberku
Dvě třetiny Evropanů žijí ve městech a počet obyvatel v metropolích bude už jen narůstat. A čím víc lidí bude v urbanizovaných oblastech žít, tím...
ManaBurger: I rostlinná placka může být fajn. Když si nehraje na něco, co není
Když v roce 2014 uvedla startupová společnost Heaven Labs na trh nápoj Mana , vypadalo to jako spousta dalších výživových fíglů. Trochu ezo,...
Začneme jíst kvůli klimatu lidské maso? Když se hloupý nápad hloupě interpretuje
Ustálené rčení, že bychom láskou někoho snědli, by se mohlo změnit. Třeba se bude říkat, že tě samou láskou ke světovému klimatu raději sežeru....
Anorexie už nefrčí. Módní poruchou příjmu potravy je ortorexie, říká dietoložka
O vyváženém stravování se hodně mluví a píše, podle praxe dietologů a výživových poradců se ale radami mnoho lidí neřídí. Potíží s poruchami příjmu...
Jak chutná ájurvéda a jak se díky jídlu přiblížit bohům
Slovo ájurvéda znamená věda o životě. Není to náboženství, je to dharma, nejvyšší moudrost zaznamenaná v posvátných indických textech védách. Říká...
Proč zajít do Sousedského klubu? Za historkami i "prošlým" jídlem
Na rohu ulic Vršovická a Minská se před nedávnem objevil Sousedský klub . V prostorách, kde kdysi býval sekáč, otevírá energická Zuzana Vránová...
Danuše Siering o cestě k ájurvédě, o vztahu k jídlu, umění a o nadcházející večeři
Už za měsíc, konkrétně v pondělí 25. listopadu, proběhne v Domě Černá Labuť další Ájurvédská večeře s přednáškou . Tentokrát se bude u skvělého...
Bufet na Výstavišti nahradilo bistro Artyčok. Nabízí tu malou Itálii
„Neskutečně příjemná změna jednoho zaplivaného stánku s klobásou na tenhle super podnik,“ píše v recenzi na stránkách Bistra Artyčok návštěvnice...
Zajímají vás trendy v biopotravinách? Přijďte na Biojarmark
Pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky farmářských trhů, možná jste si zvykli na to, že je třeba se v tomto světě pohybovat s ostražitostí. Při...
Ayurvedic Breakfast: Jak si vybrat správného ájurvédského lékaře a resort?
V pondělí 25. listopadu od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery Černá labuť už dvanáctá ájurvédská večeře s atraktivní přednáškou....
Český vědec v Suchdole vymýšlí, jak na Marsu pěstovat jídlo
O kolonizaci Marsu se čím dál vášnivěji debatuje již několik let a nedávný objev vody tamtéž diskuse paradoxně ještě rozohnil. Kdy by na Marsu mohl...
Jak aplikace na dovoz jídla mění gastronomii a co je "kuchyně duchů"
Grubhub jako služba pro objednání jídla podle magazínu The Hustle doslova změnil Ameriku . Jeho uživatelé si mohli vychutnat čerstvě dovezené a...
Vegetariány ohrožuje mrtvice víc. Steakem to prý ale narychlo nezachrání
Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...
Zeleninu přímo od zdroje? „Svého“ farmáře můžete mít i v Praze
Partnerství, solidarita, lokálnost a ekologie. To jsou hlavní principy ušlechtilého projektu KPZ , tedy komunitou podporovaného zemědělství. Hlavní...
Jak se pozná, zda je česká kuchyně sexy? Pomoct může certifikát
Je to přesně rok, co administraci certifikační značky Czech Specials převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR , která si dala za cíl nikoli množství...
Dvůr Národního domu na Smíchově obsadilo Manifesto. Lepší kontejnerová tržnice
Pro Prahu a hlavně bezútěšné okolí Florence to byla loni zajímavá událost. Během asi devíti dnů vznikla pod viaduktem pražské magistrály první...
Ostrá tužka Karla Křivana: Bufety, byfé a automaty
„Byfé“ bylo slovo, které jsem slýchával od dětství. Možná rodiče tou výslovností chtěli dát větší lesk umakartovému stolu, na nějž si matka obřadně...
Strana 7 z 9
1
2
3
...
5
6
7
8
9
Reklama