Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
jídlo
Izrael představil největší laboratorní steak. Konkurence v pěstování masa roste
Steak se skládá ze skutečných svalových a tukových buněk, pocházejících ze vzorků tkáně odebraných krávě. Živé hovězí kmenové buňky byly pak...
S alergií na ořechy může pomoct nečekaný lék. Zubní pasta
Ona zázračná zubní pasta nepomůže zatím všem, ale už nyní především těm, kteří trpí hypersenzitivní imunitní reakcí organismu po požití i stopového...
Rozbor lidských exkrementů ukázal, jak si lidé před 2 700 lety užívali pivo a sýr
Není žádným tajemstvím, že pivo a plísňový sýr se k sobě výborně hodí. Nová studie odhaluje, jak hluboko sahají jejich kořeny v Evropě. Už dělníci v...
Proč tloustneme na Vánoce? Ve společnosti jíme až o 48 % víc než o samotě
Ačkoliv vidina obědu, odpoledního zákusku u kávy nebo večeře o samotě může vyznívat trochu smutně, pro naše křivky je to očividně lepší varianta,...
Spasí vegani planetu? Je jich málo a chudší část světa se těší na maso
Jen pár dní poté, co Evropský parlament schválil drastické omezení emisí oxidu uhličitého u nových automobilů od roku 2030 a OSN oznámila, že máme...
Workoholismus v Silicon Valley: Proč chodit domů, když je v práci všechno?
Je to jako s jídlem. Když vám chutná, chcete pořád víc, až najednou zjistíte, že nevíte, kdy máte dost. A nedokážete s tím nic udělat. Protože se to...
Mandle nejen na svátky
Mandle jsou sice jádrem pecky mandlovníku, přesto se řadí svojí nutriční hodnotou mezi zdravé ořechy. Tato jádra se melou a zpracovává se z nich...
Vegetariány ohrožuje mrtvice víc. Hovězí steak to prý ale nezachrání
Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...
Nový koncept Woltu zpříjemní každý piknik!
Rande s drahou polovičkou, posezení s kamarády, sraz s rodinou, studijní příprava se spolužáky, to vše lze spolu s piknikem ideálně kombinovat! Tato...
Kterou čokoládu máte nejradši? Spíš než na chuti tu záleží na obalu
Australská studie popisuje efekt , který je velmi důležitý pro prodejnost čokolády. Možná si myslíme, že je pro nás zásadní chuť, ale výzkumníci...
Vegetariány prý mrtvice ohrožuje víc. Steakem to ale narychlo nezachrání
Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...
Růst školních bufetů ReFresh málem zastavil covid, přesto zdvojnásobí počet poboček
Při představě školního bistra si rozhodně nemusíte vybavit stánky s omezenou nabídkou nezdravých jídel. V dnešní době už nic takového na většině...
Novorozenec ví sám nejlíp, co má jíst. Jeho výživu kazí rodiče a marketing
Na začátku 20. století pediatři moc dobře věděli, co děti potřebují jíst. Kladli matkám na srdce, aby dodržovaly přísnou dietu. Výsledek? Až 90 %...
Recenze: Jíme zdravě představuje portál s recepty, kuchařkami a online kurzy
Nemusíte trpět ortorexií (chorobnou posedlostí zdravou výživou), abyste hledali inspiraci ohledně zdravého stravování. Problémem dneška je to, že...
Poznejte sedm typů hladu. Když o nich víte, můžete jíst intuitivně a hubnout
Proč sáhneme zrovna po zmrzlině, když se cítíme pod psa? A to i za tu cenu, že nám po ní o moc lépe nebude? Když ona je taková krémová, měkká a...
Je tu další nová chuť. Po japonské umami přichází japonská kokumi
Do počátku 20. století dovedli lidé identifikovat a pojmenovat pouze čtyři základní chutě – sladkou, kyselou, slanou a hořkou. Pak pro svět objevili...
Brzy budeme tisknout jídlo ve 3D. První restaurace už takhle fungují
Představte si, že vstoupíte do kuchyně v chytrém domě budoucnosti. Mezi sporákem a toustovačem připojenými na internet je 3D tiskárna schopná...
Bez masa a bez mléka: BBC rozebírá, zda veganství může zachránit planetu
Britský deník The Guardian informuje o výzkumu , který byl v roce 2019 publikovaný v magazínu Science a je považován za dosud nejkomplexnější...
Když člověka večer chytne žravá: Sedm tipů, jak se tomu účinně bránit
Co se jídla týče, nevíme přesně, jestli jíst jednou denně, třikrát nebo pětkrát (případně vůbec). Obecně přijímaným přístupem ale je, že pár hodin...
O zdraví zaměstnanců bojují zaměstnavatelé nejen s koronavirem, ale i s negativy home office
Nutnost zaopatřit potřeby celé rodiny, která se v posledním roce více či méně ocitla většinou doma. K tomu práce na home office, stres a obavy o...
Strana 5 z 9
1
2
3
...
5
6
7
8
9
Reklama