x
Odebírejte páteční newsletter Flowee e-mailem. Víkendové čtení do vaší poštovní schránky
Zkuste znovu
Flowee
Civilizace
Jak řídit tým
Energetika
Práce
Umělá inteligence
Technologie
Kultura
Ekonomika
Móda
Rozhovory
Zdraví
Psychologie
Filtrovat
Flowee
Filtrovat
Civilizace
Zdraví
Psychologie
jídlo
Jak může špatná strava ovlivnit váš spánek
Naši schopnost dosáhnout kvalitního spánku může ovlivnit mnoho faktorů, například množství pohybu během dne, způsob relaxace a také strava. To, co...
Proč máme vždycky místo na dezert? Může za to evoluce
Právě jste si v restauraci pochutnali na talíři plném vydatných noků se smetanovou omáčkou a slaninou. Nenápadně si pod stolem povolujete pásek a z...
Na kontaminaci mikroplasty si jídlo ani nemusíte ohřívat v plastových krabičkách v mikrovlnce. Stačí ho v nich skladovat
Podle nové studie , publikované v časopise Environmental Science & Technology, se při ohřevu potravin v mikrovlnné troubě mohou z plastových nádob...
Jak předejít cestovatelskému průjmu? Tři otázky a odpovědi přímo na střevo
Když cestujeme, obvykle si zpět vezeme nějaké suvenýry. No a někdy si přivezeme i ty ve formě mikroskopických nájemníků, kteří si v našich střevech...
Nezdravé potraviny neexistují, říká Zdeněk Pohlreich
Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. „Když je toho v hrnci moc, musí se to vylít a k tomu mi...
Dietou proti vedru: Která jídla vás zaručeně zchladí?
Co děláte pro to, abyste se v extrémních vedrech zchladili? Strčíte oblečení do mrazáku? Dáte si horkou koupel před spaním ? I když existuje spousta...
Máte alergii na ořechy? Dbejte na pravidelné čištění zubů
Ona zázračná zubní pasta nepomůže zatím všem, ale už nyní především těm, kteří trpí hypersenzitivní imunitní reakcí organismu po požití i stopového...
Kalendárium: Nepochází z Japonska a nemělo být lahůdkou. Dnes slavíme den sushi
Když se řekne japonská kuchyně, většině lidí se okamžitě vybaví sushi. Jeho původ ale leží podle webu DailyMeal mimo Japonsko. Dávný kulinářský...
Voňavým koláčkům neodolali: Lucka Vondráčková, Hana Mašlíková a Roman Vojtek pokřtili jubilejní pobočku pekárny Kabát
Pekárna Kabát, která v tomto roce oslaví své 31. výročí, přitom patří k českým národním pokladům. Pečivo se zde už po dekády vyrábí podle tradičních...
Kalendárium: Den flexitariánů. Ne, nemá to nic společného s dýcháním, pošmáknete si!
Vegetariáni. Vitariáni. Ovovegetariáni. Laktovegetariáni. Frutariáni. A další. Se stravovacími styly se jakoby roztrhl pytel , ale lidé, kteří si...
Přestaňte se šikanovat! 6 rad, jak získat zdravý vztah k jídlu
Slyšeli jste někdy v hlavě ten hlas, který vám říká, že nesmíte jíst po osmé večer? Že si můžete dát jen jeden dezert denně? Že s obědem musíte...
Kalendárium: Den grilovaného kuřete. Tahle dokonalá mňamka na vašem talíři dnes nesmí chybět!
Připravte se na šťavnatou jízdu do světa grilovaných kuřat. Tedy alespoň do chvíle, než se ve vás pokusíme vyvolat neutichající pocit viny při...
Jak připravit quinou a proč tuhle superpotravinu vlastně jíst
Královna superpotravin. I tak bývá quinoa nazývána. A ne neopodstatněně. Obsahuje totiž všech 9 esenciálních aminokyselin, které se v rostlinné říši...
Začneme kvůli klimatu jíst lidské maso? Když se hloupý nápad hloupě interpretuje
Ustálené rčení, že bychom láskou někoho snědli, by se mohlo změnit. Třeba se bude říkat, že tě samou láskou ke světovému klimatu raději sežeru....
Kalendárium: Sněz všechno, co chceš! Dnes slavíme den svobody v jídle
Možná už se vám to taky stalo, a to zejména, pokud jste žena. Stresovala jste se tak hodně tím, kolik jíte nezdravých jídel a sladkostí, a bylo vám...
Která jídla vám dokážou zázračně zlepšit náladu?
Jídlo, které jíme, mívá významný vliv na naši náladu a celkovou pohodu. Konzumací potravin bohatých na živiny, jako je ovoce, zelenina nebo...
Když ve vás jídlo vzbuzuje nechuť a strach. Co je to ARFID?
Zatímco jiní mohou bez rozmýšlení jíst papriky, houby nebo cokoliv pálivého, u sedmadvacetileté Diany ze Santa Barbary v Kalifornii tyto potraviny...
Hmyz v jídelníčku je výživový pokus. Byla bych opatrná, říká Margit Slimáková
Evropská unie v únoru rozhodla, že larvy moučných červů a cvrčků domácích (ve formě částečně odtučněného prášku) se mohou používat při výrobě...
Není hlad jako hlad: Jak účinně zhubnout do plavek? Ještě to stihnete
Proč sáhneme zrovna po zmrzlině, když se cítíme pod psa? A to i za tu cenu, že nám po ní o moc lépe nebude? Když ona je taková krémová, měkká a...
Ájurvédský šéfkuchař: Přivítejte jaro a vylaďte si organismus v ájurvédském duchu
I když se zima leckde stále nevzdává, jarní příroda se v rytmu svého přirozeného tempa pozvolna probírá k životu. Její počínání by mělo být...
Strana 2 z 9
1
2
3
4
...
6
7
8
9
Reklama