jídlo

Srovnávací studie, jež se týká rizik v podobě ischemické choroby srdeční a mrtvice mezi těmi, kdo jedí maso, ryby, a vegetariány , přinesla zajímavé...

Partnerství, solidarita, lokálnost a ekologie. To jsou hlavní principy ušlechtilého projektu KPZ , tedy komunitou podporovaného zemědělství. Hlavní...

Je to přesně rok, co administraci certifikační značky Czech Specials převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR , která si dala za cíl nikoli množství...

Pro Prahu a hlavně bezútěšné okolí Florence to byla loni zajímavá událost. Během asi devíti dnů vznikla pod viaduktem pražské magistrály první...

„Byfé“ bylo slovo, které jsem slýchával od dětství. Možná rodiče tou výslovností chtěli dát větší lesk umakartovému stolu, na nějž si matka obřadně...

Každý rok se jen v Severní Americe a Evropě dohromady vyhodí jídlo, které by třikrát nakrmilo všechny hladové světa . Naštěstí už existují...

V Praze nahradila Paříž Itálie. Oblíbená kavárna Cafe de Paris na Maltézském náměstí prošla důkladnou rekonstrukcí a proměnila se v italskou...

Patrně byste museli až doposud žít hluboko v pralese někde na konci světa, aby vás minula jakákoliv zpráva o tom, že současná ekologická situace a s...

Sezóna farmářských trhů, na kterých můžete nakoupit čerstvé potraviny v bio i nebio kvalitě přímo od farmářů, je opět tady. Seřadili jsme pražské...

I letošní Světový den zdravého zažívání připadá na 29. květen. Asi to má něco do sebe. I když to tak za okny zrovna nevypadá, blíží se léto. A k...

Počet veganů v posledních letech neustále roste . A spolu s tímto trendem roste i počet podniků a obchůdků, kde si můžete veganské jídlo přímo dát,...

I když to za okny vypadá spíš na podzim, jarní příroda se v rytmu svého přirozeného tempa pozvolna probírá k životu. Její počínání by mělo být...

Pryč jsou doby, kdy jediné, čím se mohli vegetariáni ve fast foodu občerstvit, byl smažák a hranolky. V průběhu listopadu 2018 oznámila firma Beyond...

Asi to znáte. Kolikrát jsme se o Vánocích přecpali a přísahali, že už nikdy více. Kolik cukroví, sladkostí a masa každý rok spořádáme. Kolik...

Advent jako očekávání svátků vánočních patří mezi jedno z nejkrásnějších období roku. Od něj je neodmyslitelná vůně svařeného vína, perníčků,...

Hodně z nás si pamatuje z raných devadesátek na první český, vlastně tehdy ještě československý, "mekáč" v Praze ve Vodičkově ulici. Druhý byl tuším...

Existují dva druhy vizionářů. Jedni mají pevnou představu a dokážou ji vštípit ostatním podle hesla „naučíme lidi, co si mají přát“, což bylo...

Každý rok se v Česku prodají statisíce kuchařek. Na webu Kuchařky.cz nic jiného než knihy s kvalitními recepty nenajdete. I když vlastně ano. Díky...

Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. Nyní ho v televizním pořadu o zlém šéfovi nahradila...

Když zakladatel firmy Petr Hobža starší hodil na pánev první nakrájenou bramboru a nedostatkové smažené lupínky pak se svou ženou prodávali s...